Contoh Pawarta Bahasa Jawa, Tumpeng Dadi Salah Siji Aspek Budaya

Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Contoh Pawarta Bahasa Jawa, Tumpeng Dadi Salah Siji Aspek Budaya

Contoh pawarta bahasa jawa ini memberitakan dunia kemiliteran di Indonesia. Tentara wajib mahami aspek budaya masyarakat neng panggon dekne kabeh nugas.

Tumpeng dadi salah siji aspek budaya, nggeret didadekne dadi ndheweke panyinaon kanggo para prajurit.

Kuwi amergane lomba nggawe tumpeng nusantara dilaksanakake neng Aula Makodim 0730/Gunungkul.

"Tujuane lomba tumpeng nusantara mung sederhana, kanggo panjeronan budaya supaya prajurit TNI bisa manjing ajur-ajer," tembung Letkol Priyanto, Komandan Kodim 0730/Gunungkidul, dina Rabu (25/11/2015) kepengker.
contoh-pawarta-bahasa-jawa
Lomba iki ngrebutake Piala GKR Mangkubumi. Acara lomba dilaksanakake saka kerjasama karo Dinas Kebudayaan lan Pariwisata DIY, mawa menggandeng Persit.

Dibeberke kanthi rinci, lomba tumpeng nusantara dimeloni 30 pamawa awak saka 13 Koramil , 4 saka Makodim, mawa 13 ibu PKK tingkat kecamatan. Miturut Dandim, tumpeng nduweni akeh jarwa. salah siji antarane yakni bentuk tumpeng sing kaya gunung nglambangake hubungan manungsa karo Sang Pencipta.

"Lomba mangkene intine kanggo melajari jarwa simbolik sing terkandung neng jero tumpeng dadi budaya nusantara. Tim pangaji ditekakne saka Dinas pariwisata DIY lan Korem 072/Pamungkas," imbuh Priyanto.

Lomba sing ping pisan dilakoke iki dimenangna saka PPK Kecamatan Karangmojo dadi juara I, Koramil 06/Semin juara II, lan Koramil 10/Semanu meraih juara III.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pawarta Bahasa Jawa, Tumpeng Dadi Salah Siji Aspek Budaya