sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » Kebudayaan Rasulan Warga Salam ing Masa Tanem

Pawarta bahasa jawa kebudayaan rasulan - Umume, rasulan utawa resik desa dilakoke saentek masa panen, ning neng desa Salam, Kecamatan Patuk beda, upacara rasulan dilakoke justru ing ngarep musim tanem.

“Dudu siji penyimpangan, iki hal sing logis lan mlebu nalar. Substansi resik desa tetep padha. Rasulan sakwise masa panen kuwi manifestasi ucapan syukur, samentara resik desa jelang musim tandur yaiku wujud donga neng awal kemempengan tandur. Rujuane, ben produksi pertanian ningkat,” tembung Ngadiyo, Kabag pamerentahan desa Salam neng balai desa sapanggon, Minggu (15/11/2015).
pawarta-bahasa-jawa-kebudayaan-rasulan
Resik desa kuwi uga diisi saka kemempengan wayang lulang karo dalang Ki Kuwat Hadi Samono, dalang kondang saka Kanigoro sing panitaya menggelar pementasan. dheweke mileh lakon “Tumuruning Wahyu Sekar Slogoimo” sing jebulna sealur karo kekarepan warga.

Dalang iki nyeritoke, negeri Amarta sing dikomandani Prabu Yudhistira lagi diuji saka alam.
Produksi pangan jeblok alias wurung total. pamburine, kawula diguncang paceklik. larang pangan bisa neng dhuwuri sadawa pandawa nyaka wahyu sekar slogoimo.

Padmanaba, raja Dwarawati menehi saran supaya keluarga Pandawa nyedhaki gedung penyimpanan pusaka kerajan. digamblangna, sacacah pusaka bakal bergeser.

Dekne kabeh ngobah menyang karang kabolotan, panggon tinggal wulu cumbu Amarta, Semar Bodronoyo. Berdoa bareng punokawan, pandawa kedadeyan nyaka sekar slogoimo.

kuwi gambaran kebarengan neng jero donya pakeliran. neng alam yekti, ora adoh beda. pangarep arep meraih sukses manakala dheweke tandhang gawe bareng rakyat.

“kekedadeyanan tentu kudu diawali karo doa. kuwi amergane rasul desa awake dhewe lakoke neng awal cocok tandur,” gamblang Ngadiyo. pawarta bahasa jawa kebudayaan rasulan.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama