Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Musim Ketiga Dawa Siswa Ma’arif Dlingo Sholat Njaluk Udan

Pawarta pendidikan bahasa jawa - Musim ketiga dawa sing nempuh wilayah Kabupaten Bantul ngundang keprihatinan keluarga MTs Ma’arif Dlingo. Atusan siswa lan siswi MTs Ma’arif Dlingo nglakoni Sholat Istisqo’ kanggo njaluk udan, ing dina Rabu (16/09/2015) kapengker.

Bubar nglakoni Sholat Istisqo’ kabeh siswa-siswi MTs iki uga nglakoke Sholat Ghaib kanggo Jamaah Haji asal Indonesia sing dadi korban insiden neng Mekkah.

Siswa karyawan lan sagenep guru neng MTS Ma’arif ngarep-arep supaya udan cepet mudhun, ngeling wilayah dekne kabeh uga klebu salah siji daerah langganan kekeringan neng kabupaten Bantul.

“Dlingo salah siji wilayah neng panggunungan sing nyat sakanggonan ngalami kekeringan,” tembung Kepala MTs Ma’arif Dlingo, Wahyu Purnomo.

Wahyu muwuhi, hampir neng saben musim ketiga sakanggonan gedhe warga neng daerah iki sanuli menggantungkan bantuan pasokan banyu kanggo ngebaki kebutuhan sadina-dina.

Kajaba permohonan udan khusus kanggo wilayah Dlingo, doa lan Sholat Istisqo’ iki uga dilakoni kanggo wilayah Indonesia liya sing saiki ditempuh musibah kabut keluk.

Kanthi mudhune udan mengko, dikarepake bisa ngewangi memadamkan geni sing dadi sumber kabut keluk neng wilayah Indonesi kaya Sumatera lan Kalimantan.

“Kita uga nglakoni Sholat Ghoib kanggo ndongake jamaah haji sing tertimpa musibah crane,” padhange.

Kanthi kemempengan iki dikarepake bisa menehake panyinaon marang para siswa dadine para siswa nduweni rasa sosial lan nduweni kepradulen marang pepadhan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Musim Ketiga Dawa Siswa Ma’arif Dlingo Sholat Njaluk Udan