Pawarta Bahasa Jawa Krama Wayangan Hari Guru

Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta Bahasa Jawa Krama Wayangan Hari Guru

Pawarta bahasa jawa krama - Njero saperlu HUT poro sijen guru Republik Indonesia (PGRI) menyang-70, UPT TK-SD Kecamatan Ponjong menggelar acara pentas wayang lulang sewengi nutuk, Rabu (25/11/2015) bengi. Becike, wayangan iki ora mung nampilake sawong dalang, ning 3 wong sisan.

Pangarep Panitia wayangan, Sujana, S.Pd, M.M, nuturke, telu dalang sing unjuk ping keolehan iki yaiku Ki Sudiya Marsita lan Ki Sagi Purnomo. Sakarone mementaskan lakon Parikesit lair.

Sadurunge, panitia uga mementaskan dalang cilik, Ari Fatur Ihsan Bayu Pradigda, siswa kelas 3 SDN Ponjong III.

"Ki Sudiya Marsita kuwi ngrupakne kepala UPT TK-SD Ponjong. Lagekne Ki Sagi Purnomo yaiku guru SD Klumpit, Kenteng, Ponjong. Klebu para penabuh gamelan lan sinden uga saka unsur guru.
pawarta-bahasa-jawa-krama-wayangan-hari-guru
Yen dalang ciliknya mung pentas sedhela, kurang saka 1 jam lakon Kikis Tunggorono," padhang Sujana disela mersani wayang.

Pentas seni sing sengaja nampilake guru kesebut, banjur dheweke, ngrupakne upaya jero nglestarekne kebudayaan sisan ngoptimalke potensi lan sumber daya sing ana, paling utama saka lingkungan UPT TK-SD Kecamatan Ponjong. Dadine, senajan mung ngalon anggaran Rp 7,5 yuta, pihak panitia manekne awak kanggo menehi hiburan marang masyarakat.

"Anggaran wayangan bengi iki mung sethithik. Bahkan dalange wae malah iuran lan ora dibayar. Aneh ta? Iki bentuk keguyuban awake dhewe bareng demi meriahe acara balen taun. PGRI Kabupaten wae balen taun ora wani wayangan lho. Tau, ning mung liwat siaran radio," tembung Tukimin, anggota PGRI Gunungkidul sinambi guyon.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Krama Wayangan Hari Guru