sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » » Pawarta Bahasa Jawa Peringatan Hari Pramuka

Pawarta Bahasa Jawa Peringatan Hari Pramuka - Gerakan Paramuka ngrupakne penyatuan saka 60 organisasi kepanduan nang taun 1961 saka Bung Karno ditujukan kanggo bisa dadi perekat bangsa. ning obahan Pramuka sing saiki nduwe umur 54 taun iki butuh diciptakan obahan Pramuka anyar sing bisa meloni perkembangan kanoman.

Hal kesebut katur saka Penjabat Bupati Bantul Drs. Sigit Sapto Raharjo, MM jero sambutane wektu mangarepi Upacara pengetan dina Pramuka menyang-54 taun 2015 neng Lapangan Trirenggo Bantul, Selasa (25/08/2015) nuli.

Era Globalisasi dewasa iki, tambah Drs. Sigit, kebak karo kamajuan kawruh lan teknologi, ning manusia tetap ngrupakne faktor penentu sing utama.

pawarta-bahasa-jawa-peringatan-hari-pramuka

“Kanggo kuwi awake dhewe pengen mbangun manungsa sing nduweni karakter lan bangsa sing nduweni watak sing kuwat, dadine arep saguh ngadhepi tantangan globalisasi mawa saguh ngadhepi macem-macem persoalan neng negeri iki”, tembung Pj. Bupati.

Hal kesebut tambahe , tentune badhe sadalan karo tema dina Pramuka taun iki yaiku “Pramuka Garda Terdepan Pelaku Perubahan dalam Pembentukan Karakter Kaum Muda”

Upacara dikomandani saka Indra Prasentyo saka Sakawira Kartika Bantul, sementara Pengucap Pancasila saka Helmi Malik Ibrahim, pengucap pambukakan UUD 1945 Muhammmad Sukron Abdullah, Pengucap Dasa Dharma Pramuka saka Luthfi Ika Prabawani lan pengucap Dwi Dharma Nurul Syafa Azzahra.

Sawentara upacara diiringi saka Group Drum Band SMPN I Pandak, Paduan suwara saka SMA N I Bantul lan Parade Gamelan saka SMPN I Bantul.

Ana kesempatan kesebut diparakne bebungah lomba Kwartir Ranting Pramuka paling mempeng yaiku juara I Kwartir Ranting Banguntapan, juara II Kwartir Ranting Sanden lan Juara paling mempeng III Kwartir Ranting Pleret.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama