Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta Pendidikan – Siswa Peduli Bencana Alam

Pawarta pendidikan siswa peduli bencana alam - Mengeti dina sumpah pemuda, SMK Negeri 1 Pundong ngenengke kegiatan simulasi bencana gempa bumi kanthi nglibatake kabeh warga neng sekolah, anyak guru, karyawan, nganti siswa. Kanthi menehake pangaweruhan babagan kebencanaan kesebut, dikarepake SMK Negeri 1 Pundong bisa dadi Sekolah Siaga Bencana Mandiri.

Kepala SMK N 1 Pundong, Elly Karyani Sulistyawati, ngomongke, njero momentum dina sumpah pemuda sing tiba nang dina iki Rabu (28/10), pihak sekolah pengen ngajak para siswane kanggo bisa mandiri jero samubarang aspek kuripan. Klebu mandiri njero hal ngadhepi bencana alam, dadine bisa nglakoke tindakan pananganan lan penanggulangan bencana.
pawarta-pendidikan-bahasa-jawa-bencana-alam
“Dekne kabeh kudu dadi wong mandiri pas ana bencana, kudu mikir karo cerdas, bening, ora panik, banjur mutusake jangkah apa sing dilakoke jero penyelematan diri ugo wong ana sekitare. Nah, kuwi kabeh kudu biyasa kanthi dianakne latian-latian lan simulasi kaya dina iki,” tembung Elly Karyani, Rabu (28/10/2015).

Sadurung nglakoni simulasi bencana gempa bumi, anak-anak kanthi didampingi saka guru pendamping lan patugas saka BPBD Kabupaten Bantul, dekne kabeh diajak kanggo nglakoke mitigasi bencana neng lingkungan sekolah. Kanthi jangkah Elly ngarani, bakal dipakolehake prosedur tetap (protap) njero pananganan sawijining bencana.

“Kanthi anane protap kuwi mula panganggonan tugas kinaruhan, sapa nglakoke apa lan nuli jangkah pananganan yok-apa, kabeh wis ana acuane,” tambah piyambake.

Salah siji siswa Saptana, ngaku, simulasi bencana gempa bumi kaya dina iki ngguna banget kanggo siswa. Mergane, kanthi terlibat langsung njero proses mitigasi bencana lan kedaden bencana nganti pananganan korban, mula dekne kabeh bisa meruhi lan rumangsakne dadine pas kedadean bencana sing satemene dekne kabeh bisa nglakoke tindakan kanthi bener.

“Kanggo aku simulasi mangkene penting banget amarga awake dhewe bisa rumangsakne langsung sawijining bencana. Kanthi pangaweruhan iki awake dhewe uga bisa nularake menyang wong-wong neng sekitar awake dhewe,” turene.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Pendidikan – Siswa Peduli Bencana Alam