Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta bahasa jawa Bencana Banjir Ing Pidie

Pawarta bahasa jawa bencana banjir – Koordinator Tim Reaksi Cepat (TRC) Badan Penanggulanangan Bencana Daerah (BPBD) Pidie, Effendi ngarani masyarakat saiki ing jero kaanan cukup panik.


"Masyarakat terus nelpon pihak BPBD. Nanging penanggulangane tetap kanthi darurat lan siji poro siji." gamblang Effendi marang wartawan dina Minggu ( 29/11/2015) bengi.


Sementara kuwi, informasi katampa, sekitar gebug 21.05 Wib, banjir uga ngamba neng sacacah desa wilayah Kecamatan Mutiara wetan ngusul luapan kali Tiro.

pawarta-bahasa-jawa-bencana-banjir
Abu sabar (40) sawong warga Beureuenun marang wartawan, Minggu (29/11/2015) ngomongke, masyarakat cukup panik lan keweden, kedhuwuran banyu neng awak dalan dumugi 30 cm.


Miturut Abu sabar, sakanggonan gedhe warga sing omahe ana ing pinggir daerah aliran kali (DAS) Tiro wis mengungsi menyang kutha Mini (Beureuenun).


"Kita keweden banget, ruas dalan klelep banyu kali menyang daratan," tembung Abu sabar.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta bahasa jawa Bencana Banjir Ing Pidie