Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pendidikan Nanem Padi Kagem Santri Al Hikmah

Pawarta bahasa jawa pendidikan nanem padi kagem santri al hikmah - Pesantren Al Hikmah Karangmojo anyak mengembangkan program anyar jero bidang pertanian. Masyarakat sekitar pondhok karo para santrine supaya bisa sinau nyocok tandur.

Pambukakan Program Lembaga Pengembangan Pertanian (LPP) dianakne dina iki, Minggu (29/11/2015) lan ditekani warga sekitar.

Tujuan saka LPP iki dhewe dheweke ben para santri arepa masyarakat bisa ningkatake program pertanian kagem kepentingan masyarakat umum. Produk pertanian sing badhe ditingkatake dheweke sayuran, jagung, pari, lan buah-buahan.

Harun Al Rosyid , pangarep Yayasan pondhok Pesantren Al Hikmah ngungkapke, pihake uga badhe mengembangke kemempengan iki neng palemahan liyane.

"Ora mung neng kene, kita uga arep tandhang gawe karo Dinas Pertanian Pangan dan Hortikultura Gunungkidul kanggo anyak negembangke program LPP iki neng panggon liyane," ture Harun.

Pihake muwuhi menawa liwat kemempengan iki dikarepake masyarakat bisa ningkatake pakoleh produksi pertanian supaya terus ngalami kamajuan sing signifikan neng bidang pertanian.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pendidikan Nanem Padi Kagem Santri Al Hikmah