Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Berita Ekonomi - Impor Indonesia Jeblok Amergo Perekonomian Ora Stabil

Berita Ekonomi - Surplus neraca dagangan Indonesia sadawa 2015 sagedhe US$ 7,52 miliar diamergakne pamudhunan impor (khususe barang non migas) ketimbang undhak-undhakan ekspor. Surplus dagangan kacek antara ekspor sing tekan US$ 150,2 miliar lan impor US$ 142,7 miliar.

Ekonom Kenta Institute Eric Sugandi ngaji, surplus neraca dagangan taun nuli lantaran pamudhunan impor non migas paling utama jero bentuk impor input produksi lan barang modal, ketimbang ekspor. Mesalahe ekspor komoditas energi lan sumber daya alam (SDA) isih endek amarga rega neng pasar donya uga endek.
berita-ekonomi-import-indonesia-dalam-pawarta-bahasa-jawa
”Pamudhunan impor diamergakne alonken tumbuhe ekonomi Indonesia amarga impor barang lan input produksi mudhun," tembung dheweke Jemuwah (15/1).

Impor sadawa taun 2015 kecatet US$ 142,7 miliar, mudhun songolas koma wulungpuluh sanga (19,89) persen saka taun 2014 sagedhe US$ 178,2 miliar. Kanggo impor barang baku kecatet US$ 107,1 miliar utawa mudhun selikur koma telung puluh papat (21,34) persen saka taun 2014 sagedhe US$ 136,2 miliar. Wondene impor barang modal kecatet US4 24,7 miliar utawa mudhun limalas koma seket enem (15,56) persen saka taun 2014 sing sagedhe US$ 29,3 miliar.

Sewentara iku aktivitas ekspor sing kecatet US$ 150,2 miliar sadawa 2015, malah ngalami undhakan nganti pitulas koma enem (17,6 )persen saka taun 2014 sagedhe US$ 175,9 miliar. Ekspor migas mudhun petang puluh (40) persen dadi US$ 18,5 milliar samentara ekspor non migas mudhun telulas koma pitu (13,7) persen dadi 131,7 miliar.

Ing wulan Desember 2015, neraca dagangan kecatet defisit US$ 236 yuta sakwise wulan November ugo defisit segedhe US$ 346 yuta. Nang wulan Desember nuli, neraca migas defisit US$ 498,5 yuta, sawentara neraca non-migas surplus US$ 262,7 yuta.

Ekspor wulan Desember 2015 kecatet US$ 11,89 miliar utawa munggah enem koma sangang puluh wolu (6,98) persen dibanding wulan November 2015. Ekspor migas mudhun sagedhe telulas koma rong puluh (13,20) persen. Sementara non migas munggah sagedhe sepuluh koma rolas (10,12) persen. Wondene kanggo impor ana undhak-undhakan lima koma telu likur (5,23) persen dadi US$ 12,12 miliar yen dibandingke wulan November 2015. Impor migas mawa nonmigas, padha-padha ngalami undhak-undhakan. Berita ekonomi - pawarta bahasa jawa.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Ekonomi - Impor Indonesia Jeblok Amergo Perekonomian Ora Stabil