Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Contoh Pawarta Bahasa Jawa Memaknai Pendidikan

Contoh pawarta bahasa jawa memaknai pendidikan yang sebenarnya – Makna pamulangan luwih saka proses transfer kawruh saka guru menyang murid. Lan proses pencaian makna pamulangan sayekti iki kudu dilakoke saka kabeh elemen, klebu nglibatke warga masyarakat.

Pelibatan masyarakat iki sing gencar dilakoke Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan (Kemdikbud) neng ngisor komando Anies Baswedan.


Wakilan Koalisi Masyarakat Sipil kanggo Transformasi pamulangan (KMSTP), Citra ngaji, mandang pamulangan dadi gerakan bareng masyarakat wae isih durung cukup.

contoh-pawarta-bahasa-jawa-memaknai-pendidikan
"nanging luwih jero meneh kepriye awake dhewe nggoleki makna pendidikan kuwi dhewe.


Dadekne pamulangan dadi proses sing bisa nggerake manungsa, dudu wae prosedur sinau mulang," ujar Citra, njero siji diskusi neng Kemdikbud, Jakarta, dina Kemis (7/1/2016).


Amarga sifate dadi gerakan kuwi, tembung Citra, pamulangan bisa mbukak peluang masyarakat umum lan Kemdikbud lelinggihan ngrumusake pola paling becik kanggo negeri iki.


Hal kuwi diamini Sekretaris Jenderal Kemdikbud Suhardi. Miturut piyambake, tanggung jawab pamulangan dudu mung neng pundhak pamerentah nanging uga nglibatke masyarakat.


"Kabisan anggaran uga kewates banget. Yen awake dhewe ora ngliibatke masyarakat, mula ora bisa nggayuh kwalitas pamulangan sing luweh becik," gamblange.


Kemdikbud dhewe wis nglibatke publik ing jero macem-macem hal terkait pamulangan. Neng antarane, mbukak peluang nglaporke macem-macem pelanggaran pamulangan sing dekne kabeh temoni. Contoh pawarta bahasa jawa memaknai pendidikan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pawarta Bahasa Jawa Memaknai Pendidikan