Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta Basa Jawa Pendidikan

Pawarta basa jawa pendidikan - Sekolah berbasis Rumah (SBR) neng ngisor naungan ormas Gafatar ing dalan Nanas, Dusun Ngadisoko, RT 02/01, Purwomartani, Kalasan, Sleman wis kosong amarga ditinggal penghunine. Omah kuwi dhisike didadekne panggon homeschooling Ahmad Kevin Aprilio (16), warga Jetis, Sinduadi, Mlati sing ngilang ket 26 November 2015 nuli.


Penelusuran neng lokasi, omah kuwi jero kondisi tertutup rapet. Sawentara neng samping omah akeh bekas-bekas botol sing digunakne kanggo praktek pertanian.


Katon uga macem-macem tanduran lan bekas kandang pitik neng sekitar omah. Informasi warga sekitar omah kesebut wis dikosongke kawet 4 Januari 2016 nuli.

pawarta-basa-jawa-pendidikan
Jayim,(59), warga sing nduweni warung neng ngarep tangen omah kontrakan sing digunakne kanggo homeschooling kasebut ngantekne, omah kesebut dipanggoni kawet April 2014.


Sadina-dinane neng omah kuwi didadekne kanggo kegiatan homeschooling anak-anak SD nganti tekan SMA.


“Biyasane yen sing jajan neng panggon ku,” ucapnya Senin (11/1/2016).

Sajrone omah kontrakan kuwi dipanggoni, penghuni omah ora ana permasalahan karo warga sekitar.

Sadurung ngontrak omah kuwi, turene kelompok kuwi sadurunge wis ngontrak neng perumahan Kadisoko sing ana ora adoh saka lokasi kasebut. Dekne kabeh uga kerep nglakoke kegiatan sosial marang warga sekitar.

Dwi Sutarmanto pangarep RT 02 ditemoni kepisah ngaturke menawa sak pangerten dheweke awale omah kontrakan kuwi sing lapor ana loro wong status mahasiswa.

Nanging suwe-suwe omah kesebut kebak digunakne kanggo kegiatan, lan warga sempat pitakon amarga sekitar omah diresikna lan digunakne kanggo nandur sayuran.

“Karo warga ora ana masalah, warga kuwi yen ora dirusuhi ya ora ana masalah,” ungkape. Pawarta basa jawa pendidikan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Basa Jawa Pendidikan