sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » » » Sophie Taeuber Arp dalam Bahasa Jawa

Sophie Taeuber Arp yaiku tokoh seniman multi talenta asal Swiss sing tepat lair nang udhar 19 Januari 127 taun nuli. Kebisane jero nglukis, mahat, mawa njoget nggawe jenenge dikenal lan terkenang nganti wektu iki. Ora kget yen nang dina iki Selasa 19 Januari 2016 google doodle momot siji lukisan sing nggambarke karyane dheweke. 

Dheweke ngrupakne seniman setri berkebangsaan perancis sing lair nang taun 1889 neng kutha Davos salah siji daerah neng Swiss. Dheweke ngrupakne anak paling akhir saka pasangan Prusia Emil T lan Sophie Taeubur K. Kait umur rong (2) taun Sophie Taeuber Arp wis ditinggal seda bapake amarga lelara TBC. 


sophie-taueber-arp-dalam-bahasa-jawa
Amarga kesebut uga keluarga Emil mileh alih menyang kutha Trogen panggon mbokne netap amarga wis pensiun saka pangerjane. 

Kabiasan senine nyat wis kedelok kawit isih kanak-kanak sing banjur diasah liwat pamulangan neng Sekolah Seni Terapan St Gallen nganti taun 1910. 

Amarga pakoleh karyane liwat lukisan becik sawarna abstraksi geometris jeneng Sophie Taeuber Arp anyak dikenal saka masyarakat Swiss lan Perancis. 

Nganti sedane nang udhar 13 Januari 1943 Taeurebur dikenal kanthi karyane neng macem-macem bidang seni anyak saka lukisan, pahatan utawa patung nganti seni jejogetan. 

Miturut prungu pawarta, dheweke seda kanthi yuswo enem yaiku 53 taun amarga keracunan gas monoksida saka salah siji kompor sing rusak. 

Dina lair Menyang-127 

Kanthi ndeleng biografi singkat neng dhuwur awake dhewe bisa nyimpulake menawa nang dina iki Selasa 19 Januari 2016 dadi dina lair Menyang-127 kanggo Sophie Taeuber Arp. 

Amarga kuwi uga google doolde dina iki majang siji icon sak-werna lukisan abstraks karya saka Sophie Taeuber Arp sing dadi upadi kanggo ngenang jasa-jasa gesange dheweke neng donya kesenian ing Swiss. Kajaba dikenal dadi sawong setri sing berkecimpung neng seni, Taeurebur uga dikenal kanthi loro gerkane yakni gerakan Kontruktivisme lan Dada. 

Saking terkenale dheweke neng Swiss pamerentahan nglestarekne foto piyambake nang dhuwit dluwang 50 franc ing taun 1995. Babagan neng dhuwur mbuktekne menawa pamerentahan Swiss ngajeni banget kanan mawa pakoleh para seniman. Pawarta basa jawa.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama