Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Berita Aktual Bahasa Jawa Kecelakaan Lalu Lintas di Gunungkidul

Berita aktual bahasa jawa- Kacelakan lalu lintas kedadosan ing jalur utami Wonosari-Yogyakarta, tepate wonten tikungan Dusun Kali, dhusun Putat, Patuk, dinten Minggu (28/2/2016) siyang.
Setunggal minubus Daihatsu Xenia nopol N 859 BF ingkang ditumpangi gangsal tiyang terjun mlebet lepen salebet sekawan meter.

Beruntung kedadosan kesebat mboten nimbulaken korban jiwa senaos tumpakan sempat kuwangsul ing lebet lepen. Nanging kalih penumpange ngalami tatu cekap serius,sementara tigang tiyang sanesipun namung ngalami tatu enteng uga syok inggil saking kedadosan menika.
Kalih tiyang korban ingkang ngalami tatu nggih menika Saudi (39) uga Sulasih (34). Korban diduga ngalami patah tulang. Sementara telu korban sanesipun dereng kasumarepan identitase.

Miturut satiyang saksi, Daryono ngginemaken tumpakan kesebat nglaju saking arah Wonosari nuju Yogyakarta. Sangantos ing lokasi kedadosan, tumpakan ingkang cekap banter kesebat dumadakan oleng uga lajeng mlebet ing parit.

Akibat dadugan ingkang banter, mobil lajeng kewalik kanthi kondisi risak parah.

Warga ingkang nyumerepi kedadosan kesebat lajeng ndatengi lokasi kedadosan. Gangsal tiyang penumpang ingkang taksih ing lebet mobil lajeng dipunmedalaken dening warga. Kalih tiyang ing antawisipun ngalami tatu serius ing kunjukan geger.

“Wau warga sami datheng, penumpange dimedalaken riyen. lajeng kendaraane kita sedaya walike,” criyosipun.

Jaler ingkang berprofesi dados tukang sate niki ngira, kecelakaan niki kedadosan amargi sopir ngantuk lajeng kedadosan mlebet lepen ingkang cekap jero.

“Mbokmenawi sopire ngantuk, wau kula mboten mireng suwanten jeblukan ban. Mbokmenawen mengantuk,” tambahe.

Sawentara punika Kapolsek Patuk, Kompol Mugiman ngginemaken gangsal korban ingkang ngalami kecelakaan lajeng dipundugekaken datheng Puskemas Patuk.

Nanging kalih tiyang ingkang ngalami tatu serius lajeng dipun rujuk datheng salah satunggal rumah sakit ing Yogyakarta konjuk perawatan intensif. “Mboten enten korban jiwa,” criyosipun.

Bangkai mobil piyambak lajeng dievakuasi dening panjejibahan kaliyan ngginakaken mobil derek. Proses evakuasi piyambak sempat ndamel arus lalin saking arah Wonosari uga Yogyakarta macet.
Saksampune sepalih jam, tumpakan menika akhiripun saged dievakuasi uga lajeng diamanke datheng Mapolsek Patuk. Berita aktual bahasa jawa.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Aktual Bahasa Jawa Kecelakaan Lalu Lintas di Gunungkidul