Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Polisi Kasil Grebek Maling Ing Sleman Lan Magelang

Loro wong maling pitik meringkuk neng sel kuwawan Polsek Tempel. Dekne kabeh maling neng panggon den samya saakeh ping papat.

Aksi dekne kabeh kendheg sakwise panugas jaga memergoki lan nangkep salah sawong pamayu, banjur saka proses penyelidikan kepolisian meringkus sawong kancane sing sempat kabur inggat.
Kapolsek Tempel, Kompol Hendri Multi, wektu dihubungi wartawan mertelekake, kedaden malingan pitik kesebut kedadean nang 22 Maret nuli.

Ana dene kira Neco Subagdo (41), lan Risumaji (43) sing padha-padha warga Margorejo Tempel mengincar pitik-pitik neng pangingon-ingonan dusun Sonowetan, Mardikorejo, Tempel.

Wektu tengah wengi, dekne kabeh nekani kandang-kandang pitik lan ngrusak lawang kandang. Jero aksinya, dekne kabeh menggondol 12 ekor pitik lan pakan pitik saabot 25 kilogram.

"panjaga memergoki sakarone lan kedadeyan meringkus salah sawong kira, sementara sawong meneh kabur inggat," ujar Kapolsek, Selasa (29/3/2016).

Ana dene bengi kuwi, kira sing tangkep yaiku Neco. Panugas jaga pangingon-ingonan bacut terus nggawa kira menyang Kepolisian kanggo proses hukum luwih banjur.

Sakwise dilakoke interogasi lan pendamalam kasus, polisi bacut terus nyelak sawong kancane, Risumaji, lan nangkep pamayu neng omahe akhir minggu wingi.

Sawentara kui neng sisih liyo Sunar Rismono alias Kenthi (40) lan Dwi Hermanto alias Ambon (33), warga Kecamatan Tempuran, Kabupaten Magelang ora isoh lolos wektu diciduk panugas Sat Reskrim Polres Magelang kutha.

Sajrone sewulan, dekne kabeh mlebu jero Daftar panggolekan wong (DPO) kasus pembobolan omah duwe Rifkhan Khasan (35) neng Kecamatan Bandongan.

Kenthi lan Ambon sing tanggan kuwi akhire mendekam neng sel kuwawan Mapolres sapanggon.
Sawentara polisi isih nyelak siji pamayu meneh, yakni Rohmat alias Penceng (34) sing uga saka siji daerah den samya.

Kasubag Humas Polres Magelang kutha, AKP Esti Wardiani, ngomongke kapindho kira iki bareng siji kira sing isih buron membobol omah Rifkan neng Dusun Ngiwon, desa Banyuwangi, Kecamatan Bandongan, Kabupaten Magelang nang Sabtu (6/2/2016) nuli.

Telu kira membobol omah korban sekitar gebug 00.30 WIB wektu jero kaanan sepi.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Polisi Kasil Grebek Maling Ing Sleman Lan Magelang