sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » Berita Banjir Garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa Paling Anyar 2016

Pawarta bahasa jawa paling anyar – Kepala Pusdatin dan Humas Badan Nasional Penganggulangan Bencana (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho, ngendikake kronologi kedaden banjir bandang neng Garut lan Sumedang dianyak saka Selasa (20/9/2016) gebug 19.00 WIB, udan deras marakake debit banyu kali Cimanuk lan kali Cikamuri munggah kanthi cepet.

Gebug 20.00 WIB banjir kedadean nganti sadhuwur dhengkul banjur sekitar jam 23.00 WIB banjir sadhuwur 1,5-2 meter. Wektu iki sakanggonan banjir wis surut.

Berita Banjir Garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa Paling Anyar 2016

"iki nunjukake kondisi hulu DAS Cimanuk wis rusak lan kritis," ungkap Sutopo kaya dikutip saka antara, Rabu (21/9/2016)

Kejaba kuwi, njero wayah sing hampir barengan kedadean longsor neng desa Cimareme, Kecamatan Sumedang kidul, Kabupaten Sumedang, Provinsi Jawa kulon nang Selasa (20/9/2016) gebug 22.00 WIB.

"Longsor menimbun loro unit omah. Loro wong ditemokake tewas lan diduga loro wong isih tertimbun longsor. Panggolekan korban isih dilakoke," tuture.

Sutopo ngomongke kebutuhan mendesak wektu iki yaiku dana jaga anggo kanggo operasional pananganan darurat. Beras lan panganan dibutuhake kanggo pananganan pengungsi.

"Masyarakat diimbau kanggo terus ningkatake kewaspadan saka ancaman banjir lan longsor. Udan bakal terus ningkat nganti puncake Januari 2017 neka. La Nina, dipole mode negatif lan angete saben banyon segara neng Indonesia marakake curah udan akeh, luwih gedhe saka normale sing bisa micu banjir lan longsor," turene.

Terkait karo kebutuhan mendesak kanggo korban banjir, Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan nuturke pamerentah Provinsi (Pemprov) Jabar wis ngirimake bantuan kanggo korban banjir bandang sing kedadean neng Kabupaten Garut lan longsor neng Kabupaten Sumedang.

"Kami wis nglakoke pananganan bencana kaya evakuasi, ngawakake posko, lan menehake bantuan," tembung Ahmad Heryawan neng Bandung, Rabu, (21/9/2016)

Aher nuturke bantuan saka Pemprov Jabar wis anyak dikirimake ket mau bengi.

Kondisi wilayah sing ditempuh banjir diyektekne cukup parah, sing mutawatiri dheweke banjir uga nempuh fasilitas umum rumah sakit Umum Daerah (RSUD) Dokter Slamet. Pasien rumah sakit nganti wektu iki isih durung dialihake menyang fasilitas sing luwih becik, kanggo sementara sakanggonan pasien diungsikan neng lorong-lorong rumah sakit neng lantai loro. Berita Banjir Garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa Paling Anyar 2016.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama