Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Berita Terkini Bahasa Jawa Gunung Sinabung

Berita terkini bahasa jawa – Aktvitas gunung Sinabung neng Kabupaten Kanthi, Provinsi Sumatera Utara diyektekne isih dhuwur. Informasi kuwi saka pambangetan tim Pusat Vulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi (PVMBG) sing nugas neng lokasi dina Sabtu (15/10/2016).

“Erupsi lan luncuran awan panas isih terus kedadean saka gunung kesebut,” turene Arif Cahya, panugas PVMBG Pos Sinabung.
Berita Terkini Bahasa Jawa Gunung Sinabung

Kondisi mangkana nggawe status Awas tetap diwenehna adhep gunung Sinabung. Kajaba kuwi, diberlakukan uga Zona abang ben ora mbahayake kaslametan warga.

Nang dina Sabtu, gebug 00.01 WIB, panugas nyatet gunung Sinabung ngalami erupsi sing dimawani kanthi luncuran awan panas. Nangning, kaya dilansir saka antara, kedhuwuran kolom awan panas kesebut ora terpantau amarga gunung nggeni ketutup kabut.

"Sekitar gebug 08.00 WIB mau uga ana awan panas, ning ora terpantau uga," turene Arif.

Amergak isih dhuwure aktivitas gunung Sinabung, PVMBG terus memberlakukan zona abang sing radiuse dipadhakne kanthi jangkauan awan panas. Kanggo sektor kidul tenggara, zona abang kesebut diberlakukan jero radius 7 kilometer lan sektor tenggara wetan kanthi radius 6 kilometer. Sementara kuwi kanggo wetan lor, zona abange diberlakukan kanthi 4 kilometer.

Kawet Jemuwah (26/8/2016, padha kanthi dikabarke antara, Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB) wis ngomongke menawa aktivitas vulkanik gunung Sinabung dhuwur banget akibat kedadeane ceblokan awan panas. "dhuwure tekanan lan suplai energi saka dapur magma gunung Sinabung marakake aktivitas vulkanik dhuwur banget," tembung endhas Pusdatin lan Humas BNPB Sutopo Purwo Nugroho.

Malah, tembung dheweke muwuhi, kubah lava utawa sumbat lava bervolume 2,6 yuta meter kubik saka kawah gunung wis ambrol. "Erupsi dimawani awan panas ceblokan sacara terus nerus neras neng gunung Sinabung. Gempa ceblokan uga isih dhuwur," turene uga.

Sadurunge, nang Kamis (25/8/2016) kedadean gempa ping 84  kanthi amplitudo 5-110 milimeter nganti gebug 12.00 WIB. Kondisi kesebut, miturut BNPB, marakake erupsi isih arep terus neras. Amargane, status gunung Sinabung ana nang level 4 sing nduwe arti Awas.

Terkait kanthi status kuwi, masyarakat diimbau kanggo bener-bener meloni rekomendasi PVMBG sing nglarang masyarakat nglakoke aktivitas neng zona abang. Masyarakat lan pengunjung utawa wisatawan uga dielingna ben ora nglakoke aktivitas neng jero radius telu kilometer saka puncak.

"Masyarakat sing ana lan pilungguh neng cedhak kali-kali sing berhulu neng gunung Sinabung dijaluk tetap waspada adhep bahaya lahar," turene meneh. Berita Terkini Bahasa Jawa Gunung Sinabung
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Terkini Bahasa Jawa Gunung Sinabung