Contoh Pawarta Bahasa Jawa Budaya Jogja Dados Warisan Nasional

Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Contoh Pawarta Bahasa Jawa Budaya Jogja Dados Warisan Nasional

Contoh pawarta bahasa jawa - Siji meneh sing dadekne kebudayaan Jogja tambah patut kanggo diapresiasi. papat barang lan kemempengan asli Yogyakarta dimestekne mlebu dadi warisan budaya nasional ora benda saka Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan (Kemendikbud) RI. Kapapat warisan budaya kuwi diantarane tapa bisu Mubeng Beteng, Masakan Gudeg, Omah Joglo lan Saparan Bekakak.

Kepala Bidang Sejarah, Purbakala, lan Museum Dinas Kebudayaan DIY Erlina Hidayati ngomongke, proses nganti kapapate ditetepke dadi warisan budaya nasional nyat cukup suwe kawet taun 2014 nuli.

Rencanane, sertifikat penetapan arep diserahkan nang tanggal 20 Oktober sing badhe dateng.

contoh-pawarta-bahasa-jawa “Penetapane wis bulan September nuli, yen penyerahan sertifikate durung,” turene, Kamis (15/10/2015).

Salah siji warisan budaya sing wis ditetepke dadi asset nasional yakni tapa bisu Mubeng Beteng nduweni aji filosofis amarga bersifat komunitas utawa ngundang akeh masyarakat kanggo terlibat neng jerone.

Mawa mengandung unsur tunggal gilig utawa gotong royong sing kuwat. “saiki nggak mung dadi warisan Jogja, ning uga warisan budaya Indonesia,” tambahe.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pawarta Bahasa Jawa Budaya Jogja Dados Warisan Nasional