sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » » » Berita Terbaru 2016 Bahasa Jawa – Banjir Neng Sisih Wetan Kudu Dirampungke

Berita terbaru 2016 bahasa jawa – Kalangan DPRD kutha Semarang njaluk pananganan banjir sing dilakoke Pemkot Semarang khususe neng wilayah Semarang wetan tetap mlaku maksimal. Hal kuwi ngusul kedadeane permasalahan hukum jero proses panangen kolam retensi Muktiharjo Kidul dadine ora bisa dibanjurke.

Menawi kolam retensi Muktiharjo Kidul mboten sanguh dipunlajengaken mila ingkang benten kedah dipunnyambut damelaken. Antawis benten kolam retensi Bugen, Kali, uga Tlogosari,” gamblang anggota Komisi C DPRD kitha Semarang, Suharsono, wingi (18/1/2016).
berita-terbaru-2016-bahasa-jawa
Piyambakipun mertelakaken, pamungon kolam retensi kesebat kedah enggal dipuntumindakake kajengipun bena ing wilayah cakupanipun enggal dipuninggili. Miturut piyambakipun, masyarakat ing Semarang wetan uga Pedurungan salajeng cemas amargi sak-ugi-wanci bena mengancam. Langkung malih kala niki taksih lebet musim panjawah. ”Ing samping pamerentah nglampahi program pengerukan drainase kajengipun toya lancar, kita ugi menghimbau masyarakat konjuk mbiantu ngresikaken lingkungan,”.

Politikus Partai Keadilan Sejahtera (PKS) punika ngajeng-ajeng permasalahan hukum terkait pamungon kolam retensi Muktiharjo Kidul enggal dipunrampungaken. Amergi, menawi dereng enten kepertelan mila pamungonipun mboten saged dipunlajengaken. Piyambakipun ngakeni, kolam retensi Muktiharjo Kidul ngantos kala niki taksih dereng nduwe gina optimal. Padahal sabenanipun signifikan sanget konjuk ngirangi bena. ”Kagem kewigaten masyarakat kathah, kita ngajeng-ajeng aparat hukum enggal ngrampungke,” tambahipun.

Sawentara punika, pamonten jejibahan (Plt) Kepala Dinas PSDA dan ESDM kitha Semarang Ayu Entis ngakeni menawi rekomendasi saking Kejaksaan Negeri Semarang terkait kolam retensi Muktiharjo Kidul ngantos kala niki dereng mandhap. Dadosipun proses pamungonipun dereng saged dipunlajengaken. Senajan mekaten, piyambakipun negasaken menawi pamungon kolam retensi bentenipun badhe enggal dipuntumindakake. ”Ing taun niki sampun dianggaraken konjuk rencana pamungon kolam retensi Tlogosari. Kita sedaya badhe tumindakake kanthi bertahap,” Criyosipun rikala dikonfirmasi lebet ponsel.

Konjuk kasumarepan, pamungon kolam retensi Muktiharjo Kidul dipunawiti ket 2014 lajeng, kaliyan dana saageng Rp 33 milliar. Lebet pamontenanipun, proyek ingkang dipunnyambut damelaken PT Harmony International Technology (HIT) punika dados sorotan amargi senaos enggal 75 persen, nanging sampun dibayar 100 persen.

Inggil babagan kesebat, Kepala Dinas PSDA dan ESDM Nugroho Joko Purwanto serta sekretarisipun Rosyid Hudoyo ditetapke dados kinten kasus dugaan korupsi pamungon kolam retensi Muktiharjo Kidul. Sawentara punika, Komisaris uga Direktur PT HIT, Tri manah Purwanto uga Handawati Utomo serta konsultan, Imron Rosadi ugi mboten luput saking jeratan kasus ingkang diduga nunikaken kartan nagari Rp 4,7 miliar punika.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama