Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta Bahasa Jawa Bencana Alam Tanah Longsor

Pawarta bahasa jawa bencana alam tanah longsor - Polres Cianjur ngira kedadean tanah longsor neng desa Cijedil, Cugenang, Kabupaten Cianjur sore mau amarga anane penumpukan banyu sing banjur mbludak, dadine marakake lemah neng dhuwur tebing longsor ing pundhak lan dalan.

“(Longsor) mbokmenawan akibat saka mbludake banyu,” ujar Kapolres Cianjur AKBP Asep Guntur Rahayu neng lokasi longsor, dina Rabu tanggal 13 Januari 2016.

Dheweke nuturke, longsor pisan ora pati gedhe lan wis sempat diresikna warga. Nanging ora suwe kedadean longsor susulan sing luwih gedhe.

“Ndelalah neng walik tebing sing longsor kuwi ana saluran banyu," tembung Asep.
pawarta-bahasa-jawa-bencana-alam-tanah-longsor
Kaya kawruhan, bencana bencana longsor neng desa Cijedil, Cugenang, Kabupaten Cianjur nutup kabeh dalan kesebut.

Kanggo nyingkerke longsoran wis ditekakne rong unit alat berat. Tunggangan kesebut wis nglakoke upaya pangresikan longsoran lan terus dilakoke.

"Target awake dhewe paling ora bisa keliwatan, senajan mung kanggo siji jalur,” gamblange.

Akibat lemah longsor sing menutupi dalan neng jalur Puncak Kecamatan Cugenang, Kabupaten Cianjur, nganti bengi iki isih durung bisa dilewati kenderaan. Panugas gabungan saka Pemkab Cianjur lagi ngupadi ngevakuasi lemah longsoran lan bebatuan sing nutupi dalan.

Timbunan longsoran lemah sadawa 10 meter nggawe jalur Puncak saka arah Bogor arah Cianjur lan sawalike ditutup total. Penutupan iki, Kasatlantas Polres Bogor AKP Bramastyo Priadji ngomongke, dampak penutupan kuwi nggawe kendaraan saka arah Bogor via Tol Jagorawi-Puncak-Cianjur utawa Bandung dialihke liwat Tol Jagorawi-dalan Bogor-Ciawi-Sukabumi Bocimi-Cianjur utawa Bandung.

Saka arah Cianjur nuju Bogor utawa Jakarta dialihkan liwat dalan Jonggol-Transyogi-Tol Jagorawi. “Pengalihan dilakoke anyak gebug 20.00 WIB, ning kanggo kendaraan sing nuju menyang Cisarua utawa nganti Puncak Pass, awake dhewe ijinke,” turene.

Lemah longsor kanthi dhuwur 3 meter lan dawa sekitar 10 meter kedadean neng Cugenang, Kabupaten Cianjur Rabu petang wingi. Material longsoran ngrupa watu lan lemah nutup neng kapindho arus dalan, becik saka arah Bogor menyang Cianjur arepa sawalike. Pawarta bahasa jawa bencana alam tanah longsor.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Bencana Alam Tanah Longsor