Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Pawarta Bahasa Jawa Kriminal Terbaru 2016

Pawarta bahasa jawa kriminal terbaru 2016 - Sawong bakul angkringan, Mar (52), warga Gandekan, Gedongtengen, Yogyakarta diciduk polisi lan digelandang menyang Mapolresta Yogyakarta. Panangkepan kuwi dilakoke amarga pakoleh penyelidikan polisi, Mar ngrupakne salah siji pengecer judi totor gelap  utawa Togel neng wilayah kutha Yogyakarta.

Kasatreskrim Polresta Yogyakarta Kompol Heru Muslimin nuturke, masalah togel wis dadi atensi Kapolda sing kudu diberantas, amarga disinyalir mainan kuwi nyapih beredar neng tengah masyarakat. Panangkepan Mar berawal saka informasi masyarakat sing curiga karo aktivitas wong-wong neng warung kuwi.
pawarta-bahasa-jawa-kriminal-terbaru-2016
“Ngono diselidiki, rupane kuwi kajaba bakul angkringan uga dodolan togel,” turene, Selasa (17/11/2015).

Diungkapke Heru, polisi sing nglakoke penyamaran akhire kedadeyan nangkep tangan ana tengah nglakoke transaksi. Saka panangkepan kuwi, diamanke barang bukti ngrupa dhuwit Rp 500 ewu, ponsel sing digunakne kanggo nglakoke transaksi lan dluwang rekapan togel.

“Dheweke kuwi adol togel wis rong taun, panangkepan iki  bakal dikembangke kanggo nangkep jaringan neng dhuwure,” ungkape.

Sawentara kui Gerombolan wong ora dikenal bali nglakoke aksi penyerangan adhep warga neng Dusun Ganjahan V, Sidomulyo, Godean, Sleman nggunakne gaman jenis pedhang, Minggu (15/11/2015) bengi.  Njero aksi penyerangan kuwi telu wong warga sleman dadi korban.

Telu wong warga sing dadi korban kuwi, Sarjito (35), warga Ganjahan V, Sidomulyo, Godean dirawat neng RS At Taurots, Seyegan, Rima Nuryanto (30), warga Ruwulu, Sidokarto, Godean dirawat RS Mitra waras Pereng Dawe Balecatur, Gamping. Banjur, Hendri (35), warga Gancahan VII, Sidomulyo, Godean sing dirawat neng RS PKU Muhammadiyah Ambarketawang, Gamping.

Kapolres Sleman AKBP Faried Zulkarnain ngomongke, kasus kuwi isih njero penyelidikan, klebu nggoleki motif saka penyerangan. Apa amarga ana unsur balas dendam utawa dudu. Pemeriksaan saksi-saksi klebu korban ugo dilakoke kanggo nduduk informasi insiden penyerangan kesebut.
“Awake dhewe isih memperdalam, motife apa uga awake dhewe durung ngerti,” turene, Senin (16/11/2015).

Insiden penyerangan kuwi berdasarke informasi sing berkembang kedadean sekitar gebug 21.30 WIB. wayah kuwi, korban tengah lingguh-lingguh neng pos ronda Dusun Ganjahan V, Sidomulyo, Godean. Banjur ana rombongan wong sing dikiraknekne nggunakne sapuluh montor teka. Korban ngono arep nyedhaki, tanpa dingertene pamayu ngetoke pedhang lan banjur nempuh korban.

“Informasine pamayu kuwi nggunakne topeng, awake dhewe ngarep-arep pamayu cepet kecekel,” ungkape.

Kanggo meminimalisir tindak kreiminal, kepolisian mengintensifke kegiatan patroli mubeng paling utama neng lokasi rawan. Kegiatan patroli kajaba dilakoke sacara bukak uga dilakoke kanthi tertutup. Pawarta bahasa jawa kriminal terbaru 2016.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Kriminal Terbaru 2016