sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » » Akeh Taneman Pari Ambruk Bantul Tetep Optimis Nutup Target Produksi Beras

Pawarta Bahasa Jawa - Ambruke pari sing nempuh sakanggonan palemahan pertanian kepeksa nggawe petani panen luwih gasik.

Hal kesebut dikuwatirke bisa mempengaruhi produksi beras neng Bantul.

Kepala Dinas Pertanian dan Perhutanan (Dispertahut) Bantul, Partogi Dame Pakpahan ngungkapke kedaden ambruke batang pari kedadean saben kecamatan neng Bantul.


Nek batang pari wis ambruk, ora ana upaya liya sing dilakoke kajaba cepet nglakoke pemanenan senajan kwalitas pari durung maksimal ben ora makake tuna.

"Ndhisik tau kedadean, ning ora separah iki," ungkape nang dina Kemis (31/3/2016).

Kanthi akehe panen dini sing dilakoke petani, manute bisa wae mempengaruhi target produksi beras neng Bantul masa tandur (MT) ping pisan iki, ning awake optimis target produksi jero siji taun tetap bisa tercapai.

"Target awake dhewe dietung sataun, yen MT 1 kurang, MT 2 digenjot ben maksimal, ning kabeh tergantung cuaca lan iklim," ungkape.

Penyebab utama ambruke batang-batang pari kesebut manute nyat amarga angin wektu iki sing cukup banter, disamping owah-owahan iklim wektu awan dina suhune dhuwur, lan pas bengi lembab banget, kajaba kuwi jenis pari sing ambruk uga kedhuwuren dadine gampang rubuh.

"sing jelas kedadean iki neng njaba kabisan awake dhewe amarga iklim," padhange. 

Amban mesti palemahan pari sing ambruk durung bisa dimestekne amarga Dispertahut isih nglakoke pendataan. Mengantisipasi kondisi padha rupa nang MT 2, pihake arep berkoordinasi karo Badan Metereologi, Klimatologi lan Geofisika (BMKG) ben masa tandur neng Bantul bisa dipadhakne karo suhu, kelembaban, lan kecepetan angin. Kajaba kuwi, petani uga diharapke bisa mileh jenis pari sing luwih kuwawa angin arepa hama.

"Ana macem-macem macam varietas, awake dhewe luwih arahke petani nandur neng musim-musim tertentu sing kuwawa wereng lan kedhuwurane aman," pungkase.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama