sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » Mahasiswa UGM Kembangke Aplikasi Kanggo Hubungna KO-Ass lan Pasien

Loro Mahasiswa Universitas Gadjah Mada (UGM), ngembangke aplikasi kanggo hubungna mahasiswa profesi dokter untu utawa ko-asistensi (ko-ass) karo pasien. Silva Eliana saka Fakultas Kedokteran untu lan Arief Faqihudin saka Fakultas Teknik mengusung ide bisnis sosial ngrupa pengembangan aplikasi nduwe jeneng COASS.

Aplikasi iki bisa hubungna mahasiswa ko-ass karo pasien padha karo kebutuhan lan jadwal perawatan sakarone.

Dhuwur aplikasi iki uga, sakarone kepileh dadi panyeneng jero kompetisi Asia Social Innovation Award 2016 neng tingkat nasional.

Mahasiswa UGM Kembangke Aplikasi Kanggo Hubungna KO-Ass lan Pasien

Kasusksesan kesebut nggawe dekne kabeh berhak makili Indonesia jero final kompetisi den samya neng tingkat Asia nang tanggal 16-19 Februari 2017 neka ana West Kowloon, Hongkong. Silva Eliana memaparkan aplikasi COASS ngrupakne platform sing nemokake kebutuhan perawatan lan jadwal sing padha antara pasien lan mahasiswa ko-ass.

Panemu dene ide iki kawitan saka keprihatinan marang minime cacah dokter untu neng Indonesia. Silive maparke, saka data sing dheweke duweni cacah dokter untu neng Indonesia durung bisa ngebaki kuota standar kawarasan sing ditetepke saka WHO.

Miturut WHO rasio ideal cacah dokter untu karo para warga yaiku 1: 2.000. Sawentara kanan dokter untu dibandingna karo cacah para warga isih neng ngisor rasio ideal yakni 1:22.000.

Perguruan Tinggi sing ana neng Indonesia ugo ora bisa nyukupi kebutuhan lulusan dokter untu.
Kanthi 600 dokter untu anyar saben taune, rasio ideal bakal kesampean nang 2030 neka.

Salah siji faktor sing mengaruhi tuwuhe dokter untu neng Indonesia yaiku diamargakne mahasiswa ko-ass kerekasan mbisakne profil pasien sing tepat padha kebutuhan utawa persyaratan.

Ora mung kuwi, persoalan jadwal uga melu berkontribusi jero ngalonke pamulangan profesi iki.
Masalah liya yaiku pasien ora nduweni cukup dhuwit dadine ko-ass kudu membayar kanggo ndesa panjamon.

Dheweke ngarep-arep aplikasi COASS iki menehake kegampangan kanggo pasien lan mahasiswa ko-ass kanggo ketemu.

"Kanthi ngono mahasiswa ko-ass bisa nutugake pamulangan tepat wayah dadine mendukung terwujde rasio ideal antara dokter untu lan para warga neng Indonesia,” ungkape.

Terkait pangregan sing dekne kabeh raih, Arief Faqihudin ngomongke, Asia Social Innovation Award ngrupakne siji kompetisi ide bisnis start up sosial sing dianakne saka Social Ventures Hongkong.

Kompetisi iki dadi solusi dhuwur macem-macem persoalan sing kedadean neng Asia lan dimeloni atusan pamawa saka macem-macem negara neng kawasan Asia kaya Indoensia, Hongkong, Korea Selatan, Singapura, Taiwan, Thailand, Vietnam lan Asia liyane.  Dekne kabeh bakal berkompetisi karo 10 panyeneng liya saka negara liya. Sumber

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama