Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Banjir Ngrendem Sewu Omah Ing Jakarta

Pawarta bahasa jawa banjir ngrendem sewu omah - Saakeh 1.000 omah neng Kelurahan kampung Pulo, Kecamatan desa Melayu, Jatinegara, Jakarta wetan, ditempuh banjir nang dina Minggu (28/11/2015) esuk. Saakeh 21 warga ngungsi neng posko pengungsi paling cedhak. Sementara, turahe nguwawa neng lantai loro omahe dhewe-dhewe.

Lurah desa Melayu Bambang Pangestu ngungkapke, saakeh 1.000 omah kuwi ana ing wolu RW sing ana neng kampung Pulo. Ana dene kedhuwuran rai banyu neng omah kesebut kawruhan bervariasi. Titik terendah yakni 20 sentimeter sementara titik paling jerone yakui 300 centimeter utawa 3 meter.

banjir-ngrendem-sewu-omah "Ana 1.528 kepala keluarga lan 3.787 wong sing dadi korban. Ana 21 jiwa neng RT 11 RW 03 sing ngungsi neng Masjid Attawabin," ujar Bambang ing pesan singkat, Minggu awan.

Bambang mbanjurke, elingan saka lawang banyu Depok pirang-pirang ndina sadurunge, udan deres sing nempuh Ciawi, Jawa Barat ngakibatake rai banyu neng lawang banyu Depok ningkat dadi 280 centimeter utawa Siaga III (telu). Anyak iku ngendem area pekarangan neng desa Pulo gebug 04.00 WIB lan memoni puncake yakiku gebug 10.00 WIB.

Miturut Bambang, status desa Pulo sing nyat dadi wilayah pasang-surut banyu neng kali Ciliwung ora dadi kepanikan wargane. Kondisi kesebut, tembung Bambang, ora berpengaruh signifikan nang aktivitas warga. Warga tetap nglakoke kemempengan sabaene.

"Nangiing awake dhewe ora oleh ceroboh. Kabeh fasilitas, kaya ta tenaga medis, jamu-jamon lan liya-liya wis siap. Yen panganan, warga isih bisa mangsak neng lantai loro," banjur Bambang.

Saiki, warga mung bisa pasrah nunggu banyu surut. Neng sisi liya, warga desa sing arep direlokasi pamerentah Provinsi DKI Jakarta kuwi uga ngarep-arep supaya cuaca cerah.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Banjir Ngrendem Sewu Omah Ing Jakarta