sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » Pendidikan Karakter Bakal Ditingkatke Salebet MOS

Pamotan pendidikan karakter (character education) jero konteks pelajar wektu iki relevan banget guna ndhuwuri krisis moral lan ningkatake budi pekerti siswa. Hal iki sing terus digenjot saka pamerentah ora kajaba pemkot yogyakarta sing notabenene yaiku kutha pelajar.

Kepala dinas pendidikan kutha yogyakarta edi heri kahanan ngomongke, upaya pamerentah kutha yogyakarta kanggo motake pendidikan karakter dhewe wis dilakoke. Salah sijine jero kemempengan masa orientasi siswa (MOS) saka kabeh jenjang pamulangan.
pawarta-pendidikan-bahasa-jawa
Jero MOS kesebut, kajaba ditekankan anti bullying, rencanane siswa uga arep diwenehna pamahaman soal anti fandalisme sing nyat cukup nyapih neng yogyakarta lan ngajak pelajar kanggo demen marang situs budaya.

“Anyak taun iki arep diterapke kemempengan-kemempengan kesebut sing arep dibiayai saka APBD-P. Neng kono, salah siji kemempengane siswa arep diajak tilik menyang museum-museum lan situs budaya liyane,” turene, selasa (27/10/2015).

Ditambahake, mbangun karakter linuwih siswa oraa bisa cepet. Sacacah upaya wis diterapke arepa lagi ing jero penggodogan. “tentu wae isih ana alangan sing ora mandheg-mandheg bakal teka,” imbuhe.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama