sponsor

Slider

Pendidikan

Bencana

Teknologi

Ekonomi & Politik

Hukum - Kriminal

Sosial Masyarakat

» » » Pawarta Bahasa Jawa Tentang Kesenian Wayang di Jogja

Pawarta bahasa jawa - Perhelatan karnaval HUT kutha Jogja menyang-260 taun iki krasa spesial lantaran kabeh pamawa ngenakake anggo-anggo tokoh wayang.

Pirang-pirang tokoh sing ditampilake, Jemuwah (7/10/2016) neng antarane, Anoman, Kresna, Gatotkaca, Semar, Srikandi, Cakilan, Antaboga, Arjuna, Rahwanaa, Bima, lan Niwoto Kawola.

Pawarta Bahasa Jawa Tentang Kesenian Wayang di Jogja

Kabeh pamawa diwenehna kesempatan nunjukake kreasine sajrone 3-5 menit neng panggung utama Tugu Jogja.

Kepala Bidang Promosi Wisata, Dinas Pariwisata kutha Jogja, Yetti Martanti, ngantekne wayang Jogja Night Carnival iki uga nglibatke agen travel jero negeri lan njaba negeri.

Amarga alasan iki jero ngenalake wakilan lan tunjukake kesenian saka masing-masing kecamatan, panggawa acara menehake panerna karo loro basa, Indonesia lan Inggris.

Miturut Yetti tema wayang iki sing mupuran karo pawai budaya Jogja sadurunge. Nek sadurunge kabeh pamawa bebas nunjukan kesenian wektu iki kudu nganggo tokoh wayang.

pawai budaya Jogja sing digelar Jemuwah (7/10/2016) bengi arep dimeloni 14 kecamatan. Masing-masing kecamatan ngirim pamawa 50-500 wong.

kabeh pamawa arep ngenakake anggo-anggo tokoh wayang anoman, kresna, gatot kaca, semar, srikandi, cakilan, antaboga, arjuna, arwana, Bima, lan Niwoto Kawola. Masing-masing pamawa diwenehna kesempatan nunjukan kreasinya sajrone 3-5 menit neng panggung utama Tugu Jogja.

«
Next
Posting Lebih Baru
»
Previous
Posting Lama