Kumpulan Pawarta Berita Bahasa Jawa Baru dan Terkini | Kanal: Pendidikan | Bencana Alam | Kriminal | Ekonomi | Hukum | Sosial | Budaya | Aktual | Singkat

Banjir Cianjur Robohkan Dua Rumah

Pawarta Bahasa Jawa - Banjir Cianjur 2016 Sacacah omah neng desa Nanggela, Nagrak,  Kabupaten Cianjur, Jawa Barat, ditempuh banjir bandang. Loro omah rubuh jero banjir sing kedadean sekitar gebug 17.00 WIB, Rabu, 13 Januari 2016 kuwi.

Dedi Suhendi, 58 taun, panduwe omah, nuturke kapindho omah sing hancur yaiku duwene lan duwe anake, Syamsul Romli, 36 taun, sing manggon neng pinggir kali Cikolot. Kali cilik kuwi dumadakan banjir mergo tanggul sing nambaki kali Cisarua neng nduwure jebol.

"Aku meneh makani iwak, Dumadakan ana banyu ireng metu saka kali kuwi. jero etungan detik, banyu gedhe teka. Barang-barang neng omah ora bisa dislametake," turene Dedi.
banjir-cianjur-robohkan-dua-rumah-warga
Tembok buri omah Dedi jebol, apalagi omahe Syamsul. Banyu nerjang cagak kayu saka omah kesebut lan ngrendem omah kuwi sadhuwur 50 sentimeter. "Montor, lemari, lan klambi neng omah Syamsul kabeh kelem. Sing turah mung sing dinggo," tambah Dedi.

Ana petang wong neng omah Syamsul pas kadadean, yaiku Nia Kurniasih, 30 taun, bojone Syamsul, lan kapindho anake, Muhammad Rafa, setunggal taun, Muhammad Rasa wulung taun, lan sawong anak tanggane yaiku Farid  wulung taun sing lagi dolan karo Rasa.

"Farid sempat kegawa arus sekitar 25 meter, untunge bisa dislametake. Nia uga bisa ditulung kanthi  nggunakne tampar plastik amarga aruse deras banget," turene.

Miturut Dedi, jarak tanggul sing jebol karo omahe sekitar 1,5 kilometer. Kali Cikolot sing awale 1 meter kuwi ngowah amba dadi sekitar 7 meter.

Kepala Kepolisian Resor Cianjur Ajun Komisaris Besar Asep Guntur Rahayu nuturke omah sing ditempuh banjir kuwi kecatet telu omah. Siji mung klelep, lagekne loro nganti ambruk.

"Ora ana korban jiwa ing bencana alam banjir kui," turene.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Banjir Cianjur Robohkan Dua Rumah